<strong>Rezervišite kartu</strong><br />Rezervišite kartu i budite prvi na skijalištima. <strong>Galerija</strong><br />Pogledajte našu galeriju fotografija. <strong>Zetra</strong> <strong>Ski centar</strong> <strong>ZOI Tours</strong><br />Pogledajte najnovije turističke ponude koje Vam nudimo.

Dobrodošli na našu Web stranicu...

Međunarodni Olimpijski komitet je 1978 god. dao dozvolu Gradu Sarajevo za organizaciju ZOI. Organizacija Igara je zahtjevala potpuno sposoban tim ljudi, od kojeg se očekivalo da obezbjedi i realizira plan i program održavanja ZOI.


Gradsko vijeće je donijelo odluku za formiranje Organizacionog Komiteta, a nakon uspiješno realiziranih XIV Zimskih Igara u Sarajevu, komitet postaje službeno preduzeće ZOI84 OLIMPIJSKI CENTAR SARAJEVO D.O.O. 23 Marta 1984, pravni slijednik Organizacijskog Komiteta XIV zimskih olimpijskih igara, s hotelima, poslovnim turizmom, sportom kao glavnim aktivnostima post-olimpijskog perioda..

Ukratko o nama

Danas je ovo Kantonalno Javno Preduzeće koje zapošljava oko 140 iskusnih i kreativnih lica, koja imaju za cilj oživljavanje olimpijskog duha kao i obezbjeđivanje neophodnih aktivnosti za organizaciju novih olimpijskih igara u Sarajevu.
Pročitaj više...
Partneri

Kanton Sarajevo


Copyright © 16 Sva prava pridržana. | creative.ba | indikator.ba