Zimska turistička sezona 2016/2017 uspješna!

Ski centri i ugostitelji koji rade na Bjelašnici i Igmanu

zadovoljni su posjetom kazavši kako ih je ove godine vrijeme puno bolje poslužilo nego u prethodnoj sezoni.

Uposlenici KJP ZOI'84 OCS su se već okrenuli novim projektima i pripremama za ljetnu, ali i sljedeću zimsku sezonu. Olimpijska ljepotica Bjelašnica doživjet će procvat. Već od sredine aprila kreću radovi koji će obogatiti ponudu ove planine, ali i uljepšati sami izgled.

U odnosu na prethodnu ova sezona je bila puno bolja. Imali smo veliki broj posjetilaca. Sa 31. martom zatvaramo ovu sezonu i krećemo u realizaciju kapitalnih projekata. Krećemo sa demontažom trosjeda i instalacijom i postavljanjem šestosjedne žičare koja će ići od Babinog dola do međustanice, četverosjedne žičare koja će ići od međustanice do vrha Bjelašnice i vještačko osvježavanje kojim ćemo pokriti prijeratnu stazu spusta i kolijevke.

Očekujemo kako će ove godine puno prije otvoriti zimsku sezonu zahvaljujući vještačkom osnježivanju, te da će trajati duže mjesec dana. Pravit će se i vještačko jezero na lokalitetu Šiljka na prostoru od 40.000 metara kvadratnih. Ovo jezero će, biti korisno za projekat vještačkog osnježivanja i vodovod koji ide na brdo Šiljak.

Zetra: Gdje se nalazimo

Kantonalno javno preduzeće ZOI'84 Olimpijski Centar Sarajevo d.o.o.,
Alipašina b.b., 71 000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
Telefon
+387 33 212 035
Email
kabinet@zoi84.ba
Web
http://www.zoi84.ba/