bs

“BJELAŠNICA MLADIMA“ – BESPLATNA SKI I SNOWBOARD OBUKA, 20. 2. 2021.

Ove subote 20. 02. 2021. sa početkom u 10 sati, Udruženje Ekvilibrijum – Škola skijanja Balance, pod pokroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade će svim zainteresovanim omogućiti besplatnu ski i snowboard obuku na olimpijskoj planini Bjelašnici.

Projekat “Bjelašnica mladima” je nastao iz ideje da mladi trebaju inicirati, oblikovati i provoditi programe osmišljavanja slobodnog vremena, sa posebnim fokusom na promociju i organizaciju sportskih i rekreativnih aktivnosti, posebno u otvorenom prostoru, te tražiti od društvene zajednice način da ih u tome podrži i osigura uvjete za rad.

Sve zainteresirane osobe koji žele probati ski ili snowboard tehnike imaju to priliku uraditi u subotu, 20. 02. 2021., sa početkom u 10 h. Program će se odvijati na lokalitetu skijališta Babin do, na Bjelašnici.

Za podizanje raspoloženja svih prisutnih bit će zaduženi poznati DJ dvojac iz Brown Sugar RnB ekipe, Merakoon i DJ Soul.

Napominjemo da će organizacija događaja biti prilagođena epidemiološkoj situaciji i u skladu za odlukama Kriznog štaba. Unutar prostora održavanja manifestacije, u svakom trenutku će moći biti prisutno maksimalno 30 osoba, strogo poštujući epidemiološke mjere.

Pozivamo sve ljubitelje skijanja i snowboarda, zdravog života i dobre zabave u planinskom ambijentu da posjete Bjelašnicu i savladaju svoje prve ski i snowboard korake.

Leave a Reply