bs

Obavijest: Produženje post-sezone

Cijenjeni korisnici usluga Ski-centra Bjelašnica i Igman,

Danas nam je 109. skijaški dan zajedno. Nadamo se da ste zadovoljni našim uslugama i uloženim naporom naših uposlenika.

KJP “ZOI'84“ OCS Vam šalje divnu vijest. Sezona koja je prvobitno planirana do 31. 3. 2021. prolongira se sve dok uslovi budu zadovoljavali vašu sigurnost. Trenutna količina snijega je idealna i ulaskom u aprilsko skijanje planira se maksimalno iskoristiti prirodni potencijal vrha Bjelašnice.

Napomenut ćemo da dijelovi staza 3 i 1, na kojima će u ovom dijelu sezone biti akcenat, podrazumijevaju napredne skijaške vještine, s obzirom na to da su prema FIS klasifikaciji staza označeni crnom bojom. Gornji dio staze 4, kao i glavne staze 1 će biti korišteni u punom kapacitetu sve dok to uslovi budu dozvoljavali. Iako se očekuju toplotni valovi i veće temperature, planirano je korištenje svake povoljne prilike za pravljenje vještačkog snijega.

Malo polje u mjesecu aprilu neće pružati usluge vertikalnog transporta. Također zbog aktualnih mjera prevencije Covida i preporuke Svjetske zdravstvene organizacije za boravkom na čistom zraku, KJP “ZOI'84“ OCS će u svom restoranu Malo polje putem punkta nuditi ugostiteljske usluge COFFE2GO.

Odličnu skijašku sezonu ovim danom završavamo na borilištu Veliko polje, gdje smo ove sezone imali izvanredne uslove za nordijsko skijanje. Ove godine uspješno je ugostilo sada već tradicionalni bosanskohercegovački kup “Svi na snijeg“ u disciplini Cross-country skijanja. Pored navedenog ove godine smo zabilježili ogroman porast interesovanja najmlađih posjetitelja za nordijske discipline skijanja. U januaru je Ski-klub Igman održao i promociju nordijskih disciplina skijanja kroz školu skijanja. Također i ove godine uspješno je održan “Kup Univerziteta Sarajeva“ koji je mladima još više približio discipline skijaškog trčanja.

S obzirom na to da sve usluge koje se tiču skijanja u ovoj organizacionoj jedinici prestaju sa radom, parking na Igmanu se također neće naplaćivati.  KJP “ZOI'84” OCS želi svim ljubiteljima prirode ugodan boravak na čistom zraku.

Uprava KJP “ZOI'84“ OCS svojim najlojalnijim korisnicima, nakon gubitka povjerenja uzrokovanog “zelenom zimom“ iz sezone 2019/2020., kao poklon zahvalnosti omogućava produženje trajanja sezonske karte od 31.3. do daljnjeg. Donesena je i odluka ostavljanja u ponudi DNEVNE skijaške karte, ČETVEROSATNE karte i POJEDINAČNE karte koje se mogu koristiti kao karte za panoramsko razgledanje. Ljubitelji skijanja i bordanja imat će priliku kupiti DNEVNU kartu za radne dane (ponedjeljak–petak) po cijeni od 14 KM za djecu i  21 KM za odrasle. Cijena DNEVNE i ČETVEROSATNE karte za dane vikenda ostaje nepromijenjena. Ograničenje za ukupni broj karata u danu i dalje važi, a taj broj je 300 karata po danu. Još jednom napominjemo da su sve druge vrste karata povučene iz prodaje, osim četverosatnih i pojedinačnih koje će se prodavati po istoj cijeni iz redovnog cjenovnika postsezone i dnevnih po cijenama kako je već prethodno navedeno. Novo radno vrijeme Ski-centra Bjelašnica i Igman se pomjera od 08 h do 15 h.

Sve korisnike još jednom molimo da se pridržavaju propisanih mjera i da vlastitom odgovornošću sačuvaju svoje, a i zdravlje drugih.

 

Leave a Reply