Najava – Jahorina Ultra Trail 2021

by | jul 6, 2021 | Uncategorized @bs | 0 comments

Druga po redu press konferencija kojom najavljujemo ovogodišnji Jahorina Ultra Trail održana je 6.7. u hotelu Monti na Igmanu. Prisutnim novinarima su se obratili direktor KJP “ZOI'84” Olimpijski Centar Sarajevo Jasmin Mehić i direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić.

Predstavljena je Jahorina Ultra Trail 2021 utrka kao takmičenje koje će se odvijati na stazama različitih dužina i na kom mogu učestvovati kako trkači rekreativci tako i profesionalni trkači. Trka je kao dvodnevni događaj koncipirana tako da svojim stazama poveže Jahorinu s drugim dijelovima BiH, da promoviše prirodno, kulturno, historijsko i olimpijsko naslijeđe. Planirane su sljedeće dužine staza i njihove startne pozicije:  Mini 24 km, Maxi 50 km i Ultra 100 km. Posebna zanimljivost je da Maxi startuje na Igmanu čime organizatori žele povezati  ove olimpijske planine. Dio utrke prolazi i preko Olimpijske planine Bjelašnice, tačnije Babinog dola i prvu ciljnu kapiju Planinarsko sportskog društva “Javorov do”, te se zatim nastavlja ka Olimpijskoj planini Jahorina gdje se nalazi finalni cilj.

Za dio utrke koji je i najatraktivniji zbog svoje karakteristike spajanja olimpijskih planina, ove godine za organizaciju sa OC Jahorina zadužen je KJP “ZOI'84” Olimpijski Centar Sarajevo. U samoj uvodnoj riječi direktor KJP “ZOI'84” OCS, Jasmin Mehić istakao je da je zadatak ova dva Olimpijska skijaška centra da uvežu sadržaje u ljetnoj i zimskoj sezoni, te da je upravo saradnja na ovoj utrci takav primjer.

Direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić je naveo „Prijavljeno je više od 80 takmičara na Maxi trku, koji će trčati novim trail stazama. Prijave i uplate za takmičenje koje će se održati 24. i 25. jula su ponovo moguće od 1. do 17. jula, a prijavu vršite na zvaničnom sajtu jahorinatrail.com. Pozvao je i sve trkače, rekreativce ali i profesionalce da se prijave i uživaju na trail stazama gdje ljepota sreće izazov.

Podizanje startnih paketa je prilagođeno takmičarima, tako da će biti moguće podići paket 22.07. u Bracomu – ispred Olimpijske dvorane Zetra, a 23.07. u Vučku na Jahorini. I ove godine iznenađenje predstavljaju startni paketi u kojem se nalaze dizajnirane majice, maske, bandane i startni broj. Nagradni fond za najspremnije i najbrže ove godine je 5.000 KM, plus nagrade sponzora (Sunnto, M:tel, Samsung, Bracom, Petrol, Sport vision, Planet bike, Fun&Fit, hotel Termag, hotel Monti i OC Jahorina), ali i učešće na parterskim trkama Cappadocia Ultra Trail, 100 milja Istre, Red bull 400, Skakavac trail, Golden ring Ultra trail, Stara planina Ultra trail i Ultra Trail Hungary.“

posljednje novosti

javne nabavke

PROPISI I AKTI

regulativa

    konkursi