enbs

Ljeto na Bjelašnici

Ljeto Bjelašnica

Aktivnosti u Ski centru po završetku zimske sezone produžavaju se i na ljetni period, te je u tu svrhu omogućeno korištenje svih resursa na Bjelašnici.

Svim posjetiocima u Babinom dolu na Bjelašnici tokom ljetnih mjeseci nudi se mogućnost iznajmljivanja nogometnih i teniskih terena, reketa za tenis, bicikala, kao i panoramsko razgledanje žičarom. Takođe, mogu se koristiti i ugostiteljske usluge u restoranu Benetton.

Najveća atrakcija i interes kako domaćih, tako i stranih gostiju je panoramsko razgledanje platoa Bjelašnice uz korištenje šesterosjeda i četverosjeda.

Paraglajding, vožnja biciklom, kvadovima, samo su još neke aktivnosti koje su stavljene na raspolaganje posjetiocima na ovoj lokaciji.

Na Bjelašnici se mogu isprobati i ekstremni sportovi kao što su gravity ride i paragliding. Babin Do je izvrsno ishodište za istraživanje tradicionalnih bosanskih planinskih sela i njihove kulture.Autentična sela se mogu pronaći za manje od sat vremena vožnje od Babinog Dola.   Različiti sajmovi, događaji i takmičenja su česta pojava u Babinom Dolu koji može primiti do 10.000 ljudi.

Za one smjelije i željne većih avantura na biciklima postoje staze alpskog skijanja, kao i tehnološki putovi na Bjelašnici u duljini od preko 30 km sa maksimalnim usponima/padovima do 60%, kojih ih vode do samog vrha Bjelašnice visini od 2064 m.